2024. Május 5. Vasárnap Györgyi napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

2011-09-30 12:22:25

S__rosi_Karcsi.jpg2011.november 12- én megrendezésre kerül az I.Tiszántúli Harmónikás-Találkozó a püspökladányi Dorogi Márton Városi Művelődési Központban. A rendezvényre mindenkit szeretettel hívunk és várunk, aki szereti hallgatni a harmonikaszót, aki műveli ezt a műfajt és aki szeretne fellépni a Gála műsorban-szombati napon,15 órától. Az ország különböző részeiről érkező harmonikások és a meghívott sztár-harmonikások mellett kis-együttesek is fellépnek. A rendezvényre várjuk a harmonikabarátok erkölcsi és anyagi támogatását. Mindennek fogunk örülni,ami hozzájárul a nap sikeréhez. (A fellépők fogadására, köszöntésére, virágot, ételt, italt, süteményeket, sülteket szívesen fogadunk és megköszönünk.) A jelentkező fellépők száma szerint változások lehetnek a napi programban. Belépő díj: 700 Ft. A fellépők jelentkezhetnek a: sarosi.karoly@citromail.hu-n, vagy a 06203411173-as telefonszámon 2011.okt.31.-ig. A szervezők nevében: Sárosi Károly, harmonikabarát  (a képen).

2011-09-29 12:34:15

Cilike.jpg
2011. október 4-én, kedden l7 órakor a karcagi Déryné Kulturális Központban nyílik a helyi Szikfolt-Klub éves foltvarró kiállítása. A tárlatot megnyitja Kovácsné Kerekes Katalin az intézmény mb. igazgatója, közreműködik Koppány Mária előadóművész. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

2011-09-29 09:56:08

300px_Csik_Art_2971Karcag.jpgA karcagi "Mindig van remény" Daganatos Betegekért Alapítvány, az Együtt Egymásért 2006 Alapítvány és a Nagykunságért Civil Fórum Egyesület szeretettel meghívja Önt és kedves családját, barátait, ismerőseit jótékonysági rendezvényére, mely "Gyógyítás dallal és zenével" címet viseli. Egy este a gyógyulásért 2011. október elsején (szombaton) 18 órakor a karcagi Református Nagytemplomban. A műsor bevételével az 5 éves kunmadarasi Hodos Imike gyógykezelését, életkörülményeit kívánjuk segíteni. Jelenlétével így Ön is hozzájárulhat Imike gyógyulásához! A rendezvény fővédnöke: Varga Mihály miniszterelnökséget vezető államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője. Védnökei: Dobos László Karcag város polgármestere, Dr. Ragályi Anikó belgyógyász-onkológus főorvos. A jótékonysági hangversenyen közreműködnek: a Laurus Művészeti Iskola tanárai és növendékei, Donkó Imre előadóművész, zongorán kísér: Koppány Mária előadóművész. Támogató belépőjegy ára: 1.000 Ft. A helyszínen további adomány felajánlására is lesz lehetőség. A támogató jegy a helyszínen vagy elővételben Karcag, Kálvin u.13. (volt ÁFÉSZ irodaház) a 8. számú irodában hétköznap munkaidőben megvásárolható. Szeretettel várjuk, és megjelenésére, támogató részvételére feltétlenül számítunk!

2011-09-28 14:33:09

erdosznap_tothbela201109.jpgHárom megye erdészeit látta vendégül az Országos Erdészeti Egyesület Debreceni helyi csoportja egy napra a Hortobágyi Kilenclyukú híd árnyékában. Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye magán és állami erdészei valamint a Püspökladányi ERTI Kísérleti Állomás kutatói egész napos rendezvény keretében erősítették az erdész barátságot  2011. szeptember 25 -én. A jó hangulatú, családi rendezvényre eljöttek azok az idősebb kollégák is, kiknek munkája teremtette meg a lehetőséget a mai generációk tevékenységére. Itt voltak azok a – remélhetően leendő - erdész palánták is, akik majd a mai erdészek munkáját vihetik tovább. A rendezvényen lehetőség nyílott a gyerekek számára lovaglásra, pusztai kocsikázásra, zöldségszobrászkodásra, termés-,levél-, vadnyom felismerésre. A kicsit idősebbek elsősorban a számos kondér, bogrács és flekkenrács mellett vitatták meg, melyik tájegység, erdészet bora-, pálinkája-, főztje múlja felül a szomszéd asztaltársaság hasonló kincseinek értékét. A jelenlévők külön örömmel üdvözölték dr.Tóth Béla bácsit (a képen jobbra), aki kilencven évét meghazudtoló fürgeséggel vett részt a rendezvényen és kereste meg régi barátait, munkatársait. A kellemes kora őszi hangulatban zajló ERDŐsz napra természetesen rajta kívül sok idős kolléga is kilátogatott, és elevenítette fel azokat az évtizedeket, melyekben sok száz és ezer hektár erdő telepítése történt meg ebben a három – amúgy fában szegény – alföldi megyében. A hangulat megalapozásától és folyamatos magas szinten tartásáról házigazdánk Gencsi Zoltán gondoskodott. Elmondhatjuk, hogy ebbéli tevékenységében a helyi népdalkör és a Bakator népzenei együttes sikeresen segítette őt. A hely szelleméhez illően az erdészek között fel-fel tűnt néhány idős pásztorember, aki főztjével – utolérhetetlen slambuc, vagy marhapörkölt – igen magasra emelte a főzőverseny színvonalát.  A rendezők a „gasztronómiai hazatalálást” azzal is segítették, hogy lehetőséget adtak a gyerekeknek, hogy pizza helyett helyben sült kenyérlángost, cola helyett 100 százalékos natúr almalevet csoki, helyett szabolcsi almát kóstolhattak. Mivel minden próbálkozás ellenére, napszálltáig sem sikerült megdönthetetlen bizonyossággal sem ételben, sem italban eldönteni a tájak közötti versengést, viszont a baráti találkozások, beszélgetések bizonyosan kellemes szájízt hagytak maguk után, nagy egyetértésben eldöntetett, hogy mától jelen alkalom, egy nemes hagyomány induló eseményének tekintendő, melyet az elkövetkező években megfelelő gyakorisággal ismételni szükségeltetik. (forrás: ForestPress/ Csiha Imre)
 

2011-09-28 09:13:03

62610.jpg



Oláh Sándor novelláskötetének bemutatója lesz 2011. szeptember 30-án 16.30-kor a berekfürdői Bod László Művelődési Házban. Az eseményt szervező  Bereki Irodalmi Társaság miden érdeklődőt szeretettel vár. (forrás:berekfurdo.hu)

2011-09-27 16:41:27

gulyas_zsolt.jpgGulyás Zsolt atya, érseki tanácsos Karcag város plébánosa (a képen) szeretettel hív és vár mindenkit 2011. október 2-án a felújított plébánia és a templomkertben lévő Grotta megáldására, mely a 11 órakor kezdődő ünnepi szentmise után lesz. A 11 órakor kezdődő ünnepi szentmisét Dr Ternyák Csaba egri érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alelnöke celebrálja. (forrás:karcag.plebania.hu)

2011-09-22 10:31:01

7adf2b4cfa4c5ae7ddc634f761043a9f.jpgA karcagi "Mindig van remény" Daganatos Betegekért Alapítvány, az Együtt Egymásért 2006 Alapítvány és a Nagykunságért Civil Fórum Egyesület szeretettel meghívja Önt és kedves családját, barátait, ismerőseit jótékonysági rendezvényére: "Gyógyítás dallal és zenével" Időpont: 2011. szeptember 23. (péntek) 17 óra. A rendezvény helyszíne: Kunmadaras, Művelődési Ház. A műsor bevételével az 5 éves kunmadarasi Hodos Imike gyógykezelését, életkörülményeit kívánjuk segíteni. Jelenlétével így Ön is hozzájárulhat Imike gyógyulásához! A rendezvény fővédnöke: Varga Mihály miniszterelnökséget vezető államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője. Védnökei: Márki Sándor Kunmadaras polgármestere, Dr. Szabó Melinda belgyógyász-nefrológus főorvos. Program: - köszöntés: Márki Sándor polgármester, - a kunmadarasi "Őszirózsa" népdalkör műsora, - Márkus Ica, Bartha András, Karcagi Nagy Zoltán, Kocsis Lajos előadóművészek dalestje - kísér a Szűcs duó Támogató belépőjegy ára: 500 Ft. A helyszínen további adomány felajánlására is lesz lehetőség. Szeretettel várjuk, és megjelenésére, támogató részvételére feltétlenül számítunk!

2011-09-21 14:15:34

lecsó_1.JPGés Lecsó Fesztivál Földesen a szabadidőközpontban 2011. szeptember 23-24-én. Programok: 23-án, pénteken 18.00-tól 24 órás palacsinta sütés rekordjának megdöntésére tesznek kísérletet. Az elkészült palacsintákat időseknek és gyerekeknek ajánlják fel a szervezők. 20.00-tól retro mozi - 21.30 Disco Kirzsa Imivel. 24-én szombaton 9.00-től felvonulás a település utcáin, és a lecsófőző verseny kezdetét vesz. 10.00-től játszóház, motoros börze, retro motorok bemutatója. 13.00-tól a főzőverseny eredményhirdetése, 14.00-től kulturális bemutatók. 16.00-tól Sztárvendég: ANITA koncertje. 17.00-től tombolasorsolás, 18.00-tól a rekordkísérlet zárása. Este földesi sárréti Megasztárok, Zemplén Hangja és a Csillag születik televíziós tehetségkutató sztárjainak műsora. Majd élőzenés buli.

2011-09-16 10:08:16

kulturh__zak___jjel_nappal.jpgKultúrházak éjjel-nappal a zene jegyében címmel 2011. szeptember 17-én koncertet adnak az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanárai és diákjai 19.00-20.00-ig az intézmény udvarán (Karcag, Szabó J. u. 10. szám alatt) 21.00-22-00-ig hagyományos fúvós muzsika magyar indulókkal színesítve. Közreműködik a Nagykun Honvédbanda a Polgármesteri Hivatal udvarán. 23.00-24.00-ig népszerű dallamok, musical részletek a Művészeti Iskola magánének tanszakának közreműködésével a Nagykun Látogató Központ udvarán. A helyszíneket várostörténeti séta köti össze, melynek vezetője Ruzicska Ferenc helytörténész.

2011-09-14 09:08:11

n__dudvar_logo.jpgA Népi Kismesterségek Szolgáltató Mesterségek Szakiskolája Szín-terében 2011. szeptember 16-án 13.00-tól kiállítás nyílik a IX. Országos Ifjúsági Népi Kézműves pályázat díjazott alkotásaiból. Délután három órától szakmai előadásokra várják az érdeklődőket ugyancsak ezen a helyszínen, ahol P. Szalay Emőke muzeológus A tiszafüredi kerámiáról , Éber Tamás bőrműves A sallangok csodálatos világáról tart előadást. Este hat órakor az Ady Endre Művelődési Központban Dobiné Vass Júlia a Népművészet Mestere fazekas, Tóth Aranka hímző, népi iparművész, Császi Ferenc fafaragó, népi iparművész, a Népművészet Mestere Két kezünkkel című közös kiállításának megnyitójára kerül sor. 2011. szeptember 17-én 10.00-kor a Művelődési Központ előtti téren ünnepélyes megnyitót tartanak. Megnyílik a kézművesek utcája, ahol helyi és a térség népművészei lesznek jelen. Tájjellegű ételek  és játszóház is várja a vendégeket. A színpadon 11.10-től Écsi Gyöngyi Az élet és a halál vize címmel tart bábos mese előadást.14.15-től a Tébláb Alapfokú Művészetoktatási Intézmény néptáncosai lépnek fel, majd 15.30-tól a Virágos Nádudvartért pályázat eredményhírdetése következik. 15.40-kor a Debreceni Big Band és barátai adnak koncertet. Vendégművészek: Micheller Myrtill és Kuzbelt Péter. Este utcabál veszi kezdetét a Heritage zenekarral.

Oldal :123456789101112131415
161718192021222324252627282930
313233343536373839404142434445
464748495051525354555657585960
616263646566676869707172737475
767778798081828384858687888990
919293949596979899100101102103104105
106107108109110111112113114115116117118119120
121122123124125126127128129130131132133134135
136137138139140141142143144145146147148149150
151152153154155156157158159160161162163164165
166167168169170171172173174175176177178179180
181182183184185186187188189190191192193194195
196197198199200201202203204205206207208209210
211212213214215216217218219220221222223224225
226227228229230231232233234235236237238239240
241242243244245246247248249250251252253254255
256257258259260261262263264265266267268269270
271272273274275


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu